Tips om te kunnen slapen in een trein of bus!

Slapen in trein of bus

Ook als je onderweg bent, wil je wel eens even je ogen dichtknijpen. Dit kan als je heel vroeg je nest uit moest om ergens op tijd te kunnen zijn, maar ook als je gedurende de nacht te weinig slaap hebt gehad. In de trein of bus kun je prima slapen. Het betekent in eerste instantie wel dat je een zitplek moet hebben bemachtigd, want staand slapen kun je beter niet doen. Dat geeft ongelukken en vreemde situaties.

Een zitplek

Zodra je ergens kunt zitten, is het zaak om je af te sluiten van je omgeving. Dit kan op verschillende manieren, afhankelijk van jou zelf. Er zijn namelijk mensen die maar hoeven te denken aan slapen en ze slapen al. Die hoeven zich niet af te sluiten, want het slapen is voldoende afscheiding van de buitenwereld voor hen. Het houdt ze niet wakker. Maar voor de meesten geldt dit echter niet. Je hebt dan iets nodig wat beelden en / of geluiden tegenhoudt. Dit kunnen oordopjes, je eigen rustgevende muziek of een ooglapje zijn. Alles wat ook maar helpt om de buitenwereld niet te zien of horen. Heb je geen ooglapje, maar is het hartje winter? Trek dan je muts iets verder over je hoofd of hang je sjaal anders om je heen. Het effect staat centraal.

Let op je spullen

Als je eenmaal weet dat je makkelijk in de trein of bus kunt slapen, is het wel belangrijk om je spullen in de gaten te houden. Ook komt er in de trein een keer een conducteur die wil checken of je hebt betaald voor je reis. Door je tas zo in te richten, dat je een kaartje snel kunt laten zien, maar zaken van waarde wat verder weg zitten, kun je met een gerust hart weer in slaap vallen als de conducteur voorbij is.

Let op je halte

Tsja, als je de smaak eenmaal te pakken hebt, kan het gebeuren dat je je halte mist. Kun je blijven zitten tot het eindstation van de trein, dan heb je geluk. Maar moet je een tussenhalte met trein of bus hebben, dan kun je je buurman of buurvrouw vriendelijk vragen of ze jou wakker willen maken. Of je zet natuurlijk gewoon de wekker. Als je hiermee wat extra tijd kunt slapen die hard nodig is, dan heb je dat ervoor over. Je stapt weer een stuk fitter uit de bus of trein, dan toen je erin stapte.

 

Download het E-book Perfect Slapen Hieronder:

Perfect slapen in 7 stappen