Slapen op niet zo voor de hand liggende plekken

Slapen op niet zo voor de hand liggende plekken

Slapen doe je in bed, of je doet ’s middags een dutje op de bank. Je kunt in je tuinstoel in slaap vallen, maar ook ongepland voor de televisie. Toch zijn er plaatsen waar je niet zo snel aan denkt, maar waar je toch even de oogjes toe wilt doen. Wil je weten waar dat allemaal zou kunnen zijn en hoe dat het beste kan, lees dan verder.

Tijdens een race

Een vliegtuigshow, een autorace, je kunt het zo gek niet bedenken, of mensen willen er even slapen. Ondanks de herrie die vliegtuigen en raceauto’s maken, moet het toch kunnen om even je oogjes dicht te doen. Kijk om je heen naar een plek op het veld, waar je even lekker kunt gaan liggen. En vraag vooral je vrienden om je weer wakker te maken, als het spektakel weer losbarst.

15 tips om je slaap in te halen!

In de winkel

Veelal zijn het de kleintjes die niet van winkelen houden, zeker als ze met hun ouders mee moeten en niet voor henzelf aan het winkelen zijn. Ben je de kinderen even uit het zicht verloren en reageren ze niet op hun naam? Kijk dan onder de kledingrekken, in de paskamer en als er een speelgoedafdeling in de buurt is, is dat de aangewezen plek. Kinderen doen het niet bewust, maar hun aandacht dwaalt af en ze trekken zich terug op een plek waar ze zich prettig voelen. Het kan zijn dat ze daar dan ook in slaap vallen.

In de wachtkamer

Ook al heb je een afspraak, als je eenmaal in de wachtkamer zit, blijkt de tijd van je afspraak nooit overeen te komen met de tijd dat je werkelijk aan de beurt bent. Er zijn spoedgevallen of de afspraak voor jou loopt erg uit. Je kunt er dan vanaf het begin dat je plaats neemt in de wachtkamer maar meteen het beste van maken. Kies de laatste plek in een rij, met het liefst niemand naast je. In een hoek zou nog beter zijn, dan kun je je hoofd tegen de wand laten rusten. Schuif je hoed of pet wat naar voren en laat de schaduw ervan je langzaam in slaap doen vallen. Als je aan de beurt bent, schrik je wakker, maar heb je wel even heerlijk een dutje gedaan. Je tijd is nuttig besteed.

In je lunchpauze

Dit lijkt onuitvoerbaar, maar soms is een quick nap of snel slaapje net wat je nodig had. Zijn er plekken in het pand waar je werkt, waar je je even terug kunt trekken? Of werk jij waar de natuur dichtbij is en kun je zo naar je favoriete boom toe lopen om even tegen te leunen? Wees voorbereid: neem een sjaal of plaid mee, zodat je werkkleding niet vies wordt. Trek je schoenen uit en voel de frisse lucht in je gezicht. In de zomer kun je in de schaduw prima in slaap vallen. Vergeet niet een alarm te zetten, zodat je de volgende werkafspraak niet mist.

Nog andere plekken?

Eigenlijk kun je overal wel even een tukje doen, als je je maar af kunt zonderen. Dit vraagt soms enige creativiteit, maar ook daar vind je wel iets op. Een grote zonnebril om je achter te verschuilen, je oordopjes in alsof je naar muziek luistert, het zijn allemaal manieren om het signaal te geven, dat je even alleen wilt zijn. Als iedereen het signaal wil zien, kun je ongemerkt je half uurtje slaap pakken.

Bekijk hier het overzicht van de soorten slaappillen!

Download het E-book Perfect Slapen Hieronder:

Perfect slapen in 7 stappen