Slapen, hoe ging dat ook alweer?

Het lijkt vreemd om er bewust over te hoeven nadenken, maar soms realiseer je je ineens dat je niet meer goed slaapt. En dat je je misschien niet eens meer kunt herinneren wanneer je een nacht wel lekker geslapen hebt. Je denkt aan moeilijke perioden in je leven en ja, dat kan verklaren waarom je wat minder goed slaapt. Maar als het aan blijft houden, dan wil je er toch weer alles aan doen, om weer als een kind zo lekker te slapen?

Eerste analyse

Je weet al dat je soms ’s nachts zaken verwerkt, die overdag gebeurd zijn. Je droomt over een collega die al langer ziek is, over de hond die was weggelopen of over de terugreis van de vakantie. Je brein is iets aparts. Je denkt dat je met al die onderwerpen in je hoofd niet bezig bent, maar onbewust krijg je er dan ’s nachts mee te maken. En dat is ook niet erg. Het lichaam verwerkt het en vaak weet je er ’s ochtends niet eens meer iets van.

Terugkerende dromen

Wanneer je blijft dromen over een bepaalde persoon of gebeurtenis, kan het de moeite waard zijn om te onderzoeken waarom dit een terugkerende droom is. Misschien maak je je ergens druk om, terwijl je je daar niet bewust van bent. Lukt het je niet zelf om die bewustwording te creëren, vraag dan om hulp. Dit kan iemand zijn die andere vragen stelt, dan jij zelf tot nu toe hebt gedaan. Je blijft namelijk vaak in hetzelfde kringetje denken en komt je geen stap verder.

Andere methoden

Of wat dacht je van hypnose? Er zijn allerlei manieren om je bewust te worden van zaken die dieper zitten en zodra je op de hoogte bent, kun je er ook iets aan doen. Vaak is alleen de bewustwording van iets waar je je onbewust zorgen over hebt gemaakt, voldoende om het los te kunnen laten. Je kunt weer als vanouds lekker de nacht doorslapen en ’s ochtends word je fit wakker. Je kunt je dan bijna niet meer voorstellen, waarom je zo slecht geslapen hebt en vooral waarom je er zo lang mee hebt rondgelopen.

Download het E-book Perfect Slapen Hieronder:

Perfect slapen in 7 stappen