Hulpmiddelen om te slapen in het vliegtuig!

Slapen in het vliegtuig

Je hebt heel veel zin om op reis te gaan naar een ver land, maar je bent toch wat huiverig voor de vlucht. Je wilt namelijk niet helemaal brak aankomen aan de andere kant van de oceaan. Hoe kun je er dan voor zorgen dat je toch uitgerust aankomt en gelijk aan je reis kunt beginnen? Er zijn diverse mogelijkheden en wellicht zit er ook wat voor jou bij, dat je de volgende keer wilt proberen. Een combinatie is natuurlijk ook mogelijk.

Houding

De beste slaaphouding is natuurlijk plat op je comfortabele bed. Maar als je dat wilt, kun je beter niet op vakantie gaan. Niet alleen in het vliegtuig, maar ook in je land van bestemming zal het bed nooit zo lekker zijn als thuis. Maar wat is dan wel een houding die je in het vliegtuig kunt aannemen? Dat is afhankelijk van de ruimte om je heen en je lengte en postuur. Ben je klein en slank, dan heb je met een lege stoel naast je een prima plek om een heerlijk dutje te doen. Ben je langer? Dan is een plek aan het einde van de rij prettiger, zodat je je hoofd tegen de wand van het vliegtuig kunt laten rusten tijdens de vlucht. Kun je je geen echte houding geven om te slapen, maar moet je wel regelmatig plassen? Kies dan een plek aan het gangpad, zodat je anderen – die wel lekker liggen te slapen – niet hoeft wakker te maken om erlangs te mogen.

Kussen

Een andere slaaphouding kun je innemen door je tafeltje uit te klappen en hier een kussen op te leggen. Je buik vindt dit meestal minder prettig en zeker als je tijdens het vliegen veel lucht in je buik hebt kan dit geen geschikte houding voor je zijn, maar als je voorover gaat liggen, kun je wel een uurtje je ogen dicht doen. Doordat je binnen de ruimte van je eigen stoel en die voor je blijft, val je niemand lastig en kun je niet aangestoten worden door trolleys en stewardessen die langskomen. Nu hopen dat je buren ook een tukje gaan doen en dat diegene in de stoel voor je de hele vlucht rustig blijft zitten.

Ooglapje en oordopjes

Wat ook kan helpen om het geluid en licht te weren, is een ooglapje en oordopjes. Soms wil je meteen proberen te slapen als je aan boord van het vliegtuig gaat en wil je niet wachten tot het buiten nacht wordt. Met een ooglapje houd je al het licht buiten. Oordopjes dempen ook nog het geluid in je omgeving, al hoor je meestal in de lucht al minder goed door de luchtdruk op je oren. Wil je een fatsoenlijk en eigen reissetje met ooglapje en oordopjes? Kijk dan als je op tijd bent in de vertrekhal van het vliegveld. Bijna elke winkel heeft deze in het assortiment, vaak ook nog in verschillende modellen, materialen en voor diverse prijzen.

Deken

Als je denkt aan je reis in het buitenland, ben je met inpakken bezig met de temperatuur ter plekke en niet met de temperatuur in het vliegtuig. Het kan er echter aardig fris worden. En als je dan geen vest of trui bij je hebt, wordt het lastig om warm te blijven. Om in slaap te kunnen vallen heeft je lichaam wel bepaalde warmte nodig. Dus vraag een deken aan de stewardess, indien deze nog niet zijn uitgedeeld. Kruip er lekker onder en val heerlijk warm in slaap.

Hazenslaapjes

Natuurlijk wil je het liefst instappen, in slaap vallen en weer uitstappen. Maar meestal werkt dit niet zo. Vaak krijg je alleen maar kleine hazenslaapjes voor elkaar. En gelukkig is dit beter, dan helemaal niet aan boord slapen en zo krijg je toch nog wat van je vlucht mee. Tussen twee slaapjes in ga je even naar het toilet en kijk je door het raampje naar buiten. Voor wie niet vaak vliegt, blijft de aarde vanuit de lucht gezien toch iets magisch. En voor je het weet is je vlucht voorbij en mag je voet aan bodem zetten in het land van je bestemming. Uitgerust en wel.

Medicijn

Als allerlaatste mogelijkheid – maar echt alleen als alle andere middelen niet helpen – kun je ervoor kiezen om een slaapmiddel te pakken. Hieraan zijn echter ook risico’s verbonden, dus zoek goed uit welk middel, van welke sterkte en met welke bijwerkingen je wilt kiezen. Het kan je slaapritme erna namelijk ernstig beïnvloeden. En als je zolang hebt gevlogen, wil je wel de bestemming bewust en fit meemaken.

Download het E-book Perfect Slapen Hieronder:

Perfect slapen in 7 stappen