Het effect van kruiden op je slaap!

Kruiden en lekker slapen

Behalve geuren die rustgevend kunnen werken bij het naar bed gaan, zijn er ook kruiden die hetzelfde effect hebben. Je kunt een kruid of een samenstelling van kruiden proberen, om te zien wat het effect op jou is. Ga je kruiden of tincturen van kruiden proberen? Doe dit dan wel voor een bepaalde periode en ga niet elke dag iets anders proberen, waardoor het effect uitblijft. Je moet het wel een kans geven en goed voelen wat het met jou doet.

Kamille

Kamille is een bekend kruid, dat je ook wel eens drinkt als je last van je keel hebt. Kamille werkt verzachtend en rustgevend. Het heeft een typische smaak, die niet iedereen even lekker vindt als je hem als thee drinkt. Maar je kunt het ook als tinctuur innemen, waardoor je een kleinere hoeveelheid in versterkte vorm binnenkrijgt.

Havertoppen

De werking van havertoppen verwerkt tot tinctuur is bewezen als middel om met meer rust in slaap te vallen. Het heeft een algehele rustgevende werking, waardoor je ook overdag relaxter bent. De pieken en dalen zijn wat minder sterk en je krijgt een algeheel, kalmer gevoel.

Valeriaan

Dit is een bekende rustgever die in onderzoeken effectief is gebleken. Niet alleen bij slaapproblemen, maar ook bij angst en stress kan Valeriaan helpen. Let wel op en lees de bijsluiter goed, want het middel kan versuffen. Je moet het dus niet pakken, als je nog plannen hebt om de deur uit te gaan. Voor het slapengaan maakt dit natuurlijk niet uit.

Passiebloem

De passiebloem is wellicht wat onbekender, maar heeft vele medicinale eigenschappen. Het kruid wordt al eeuwen lang gebruikt bij rusteloosheid en krampen. Het werkt juist niet versuffend en neemt angst en nervositeit weg. Het heeft niet alleen een gunstig effect op slapen, maar wordt op alle vlakken van het leven als gunstig ervaren.

Effect

Welk kruid je ook wilt proberen en of je dit in pure vorm of als tinctuur doet, laat je bij het ontbreken van gedegen kennis over kruiden adviseren door een herborist of kruidenkundige. Zij zijn opgeleid en hebben ruime ervaring met de werkingen van kruiden.

Download het E-book Perfect Slapen Hieronder:

Perfect slapen in 7 stappen