Groot effect op je nachtrust met deze hulpmiddelen!

Kleine hulpmiddelen

Soms kunnen kleine hulpmiddelen een groot effect hebben op je nachtrust. Natuurlijk doe je zelf zo min mogelijk om je slaap negatief te beïnvloeden. Je drinkt en eet niet te veel net voor het slapengaan, je kijkt niet naar enge films en spit ook niet heel je agenda van de volgende week op zondagavond door. Hoeveel je deze zaken ook in de hand hebt, er zijn ook zaken die je niet altijd onder controle hebt.

Lees hier 15 tips om beter te slapen

Slaapverstoorders

Je kunt last hebben van buren die ruzie maken, de kerkklok die je tijdens je diensten stoort, je eigen kinderen die nog niet de hele nacht doorslapen, of het daglicht dat je te vroeg uit je slaap wekt. Niet alles valt binnen jouw controle, daarom is het goed dat er kleine hulpmiddelen zijn die je kunt proberen.

Ooglapje

Het ziet er misschien een beetje vreemd uit als je je niet in het vliegtuig op een trans-Atlantische vlucht bevindt, maar het werkt wel. Door een ooglapje met een verstelbare band te gebruiken, kun je zelf invloed uitoefenen op het licht dat ’s ochtends  door je raam naar binnen komt. Ook als je een felle straatlantaarn precies voor je slaapkamerraam hebt staan, kan een ooglapje prima werken. Zodra je het licht buiten kunt houden, val je prettiger in slaap en word je op een fijne manier weer wakker. In de zomer als het warm is, kan een ooglapje echter minder fijn aanvoelen. Dan wordt het misschien toch tijd voor een rolluik of andere raambekleding die verduistert.

Oordopjes

Heb je ze al standaard op je nachtkastje liggen? Oordopjes zijn voor sommige mensen echt onmisbaar. Of je nu kleine kinderen hebt die ’s nachts nog van alles uitspoken en het is deze keer jouw beurt om door te mogen slapen, of je hoort buiten het verkeer. Oordopjes zijn effectief en hoeven niet duur te zijn. Niet iedereen kan oordopjes urenlang achter elkaar verdragen, dus het is wel handig om uit te zoeken welke bij jou prettig zitten in je oren. Maar als je eenmaal een fijn paar hebt gevonden, zal je ze overal mee naar toe nemen. Op vakantie, thuis, tijdens een zakenreis. Je sluit heel makkelijk even de wereld buiten en komt helemaal tot rust. Hierdoor val je weer makkelijker in slaap.

Download het E-book Perfect Slapen Hieronder:

Perfect slapen in 7 stappen