Beddengoed en lekker slapen – Tips 2018

Beddengoed en lekker slapen

Natuurlijk slaap je het liefst met je lief onder een groot dekbed. Maar wat nou als de ander het altijd veel warmer heeft dan jij? Blijf je dan geforceerd onder je donzen vierseizoenendekbed liggen, terwijl de ander letterlijk wegdrijft uit bed? Gelukkig zijn er allerlei mogelijkheden. Maak het dan ook voor jullie beiden weer aangenaam om in hetzelfde bed te stappen met onderstaande tips.

Toch het vierseizoenendekbed

Dit dekbed is handig, omdat het uit twee lagen bestaat, die je meestal door drukkers van elkaar los kunt maken. In de lente en herfst gebruik je de dunnere laag en in de winter maak je er de dikkere laag weer aan vast. Op deze manier hoef je alleen maar in de gaten te houden, wanneer het voor jullie beiden tijd is om het dekbed op te splitsen, of weer aan elkaar te maken.

Hoeveel slaap heb je eigenlijk nodig?

Een eigen dekbed

Wanneer het vierseizoenendekbed niet bij jullie verschillende lichaamstemperaturen past, is het wellicht gewoon slimmer om voor twee losse eenpersoonsdekbedden te kiezen. Voor de warmbloedige persoon van jullie twee is het dunnere dekbed prima voor het gehele jaar. De ander kan zo lang hij wil onder het dikkere dekbed blijven liggen.

Materiaalkeuze

Niet alleen het dekbed en de vulling (synthetisch of natuurlijk) bepalen je slaapervaring, ook de dekbedovertrek kan nog verschil uitmaken. Misschien weet je het nog van vroeger, toen je in de winter flanellen pyjama’s droeg. Flanel voelt heerlijk zacht en warm aan. Heb je een flanellen dekbedovertrek? Dan zal deze ook warmer en geschikt voor de winterperiode zijn. In de zomer is een overtrek met linnen erin verwerkt heerlijk. Dit voelt luchtiger en frisser aan. Er zijn mensen die in de zomer zonder deken of laken slapen, maar zeker als je iemand bent die altijd “ergens onder” moet slapen, werkt dit prima.

Fris het bed in

Als je dekbed en dekbedovertrek of laken goed gekozen zijn, is het ook nog belangrijk om lekker fris het bed in te stappen. Je bedje kan nog zo fris zijn, wanneer je gaat liggen en merkt dat je lichaam plakt door de warme zomerdagen, doe je er verstandig aan om je even te wassen. Dat hoeft geen uitgebreide douchebeurt te zijn. Het kan ook gewoon met een vochtig washandje. Gewoon even de dag van je afwassen en helemaal fris tussen de lakens kruipen.

Lees ook deze tips tegen Snurken!

Download het E-book Perfect Slapen Hieronder:

Perfect slapen in 7 stappen